OM NÆRHEDEN

Nærheden er en ny bæredygtig bydel ved Hedehusene i Storkøbenhavn, som nytænker forstaden, og peger fremad, når det gælder den måde, vi bor, lever og arbejder på. På trods af sin moderne byudvikling, som en del af hovedstadsområdet, er Hedehusene omgivet af smuk natur og hede, og Nærheden – nær heden – udnytter det til fulde og binder by og land sammen.

I Nærheden har du også tre Kvarterhuse til rådighed med værksteder, fælleskøkken, gæsteværelser og meget mere. Et paradis for kreative sjæle og et tilbud, der udvider mulighederne for at dyrke inspirerende fællesskaber og spændende fritidsinteresser langt ud over boligens fire vægge. 

HEDEHUSENE

Blot 175 meter fra Søbakkehusene finder du en helt ny SuperBrugsen, men det centrale Hedehusene ligger også tæt på din nye bolig og byder sig til med butikker og restauranter. Langs Hovedgaden finder du alt det nødvendige, såsom supermarkederne, Netto, Fakta og Aldi.

Her er også et godt udvalg af tandlæger, fysioterapeuter og fitnesstilbud samt banker og hæveautomater. 

Restauranter og fastfood i Hedehusene har noget for enhver smag og ethvert budget. Der er naturligvis også caféer, hvor du kan mødes med venner og familie over en god kop kaffe og lidt til den hurtige sult. 

0 M.
TIL NÆRMESTE INDKØBSMULIGHEDER
0 MIN.
MED TOG TIL HOVEDBANEGÅRDEN
0 M.
TIL SKOV, SØ OG NATUR

NATURPERLER OG FRILUFTLIV

I Nærheden gemmer der sig mange udfoldelsesmuligheder under åben himmel. I Byhaven finder du et udekøkken med grill og bålsted, og har du grønne fingre, kan du dyrke dine egne grøntsager i den fælles byhave. Og det fredede naturområde Sejlbjerg Mose ligger kun få hundrede meter fra Søbakkehusene, ligesom den lille naturperle, Salamandersøen, ligger integreret i Søbakkehusenes egne omgivelser.

Blot en kilometer væk lokker det store natur- og friluftsområde, Hedeland, med cykel-, løbe og vandrestier, naturlegepladser, skibakke og hundeskov. Endvidere lægger områdets amfiteater scene til både opera, musicals, teater og koncerter. Ligesom Hedeland Golfklub er lige inden for rækkevidde.

EN NY OG MODERNE SKOLE

Blot få hundrede meter fra Søbakkehusene har Høje-Taastrup Kommune opført en spændende ny og moderne skole, hvor tryghed og innovation går hånd i hånd. Navnet er Læringshuset Nærheden, og skolen er udviklet i samarbejde med lærere og pædagoger samt et Advisory Board med repræsentanter fra blandt andet LEGO Education, Microsoft og Teknologisk Institut.

Læringshus Nærheden rummer 0.-9. klassetrin, og huser desuden fælles idrætsfaciliteter og daginstitution. Læringshuset, hvis særegne arkitektur og indretning er skabt med henblik på at understøtte fremtidens læringsstil, slog dørene op den 3. november 2021. Læs mere om skolen.

TÆT PÅ OFFENTLIG TRANSPORT

I Søbakkehusene ligger din bolig lige ved Hedehusene Station, så du på bare 20 minutter kan stå på Københavns Hovedbanegård, hvis du arbejder i byen eller skal ind at nyde byens mange kulturelle tilbud, ligesom du på knap 10 minutter kan nå Roskilde Station.  

Motorring 4 og Motorvej 21 har du også lige ved hånden, og med kun 174 meter til nærmeste dagligvarebutik, og 1,5 kilometer til det centrale Hedehusene med butikker og restauranter kan du selv vælge, om du vil gå, cykle eller tage bilen. Få hundrede meter fra Søbakkehusene opfører Høje Taastrup Kommune en ny skole, Læringshuset Nærheden – en skole for 0.-9. klasse, udviklet efter de nyeste principper om trivsel og indlæring